23 mei 2024
Nieuws

Prinsenbal de Zuigbuizen Landhorst

Tja, wat moet je hier nu over schrijven? Dit is typisch zo’n feestje “waar je bij moet zijn geweest”!

Nadat we in Gassel in de bus gestapt waren, gingen we eerst terug naar Beers waar de Dansgarde uit kon stappen en waar de raadsleden hun capes omruilden voor de hesjes. Dit advies hadden we gekregen van een zeer betrouwbare bron.

De Zuigbuizen is natuurlijk niet de “officiële” carnavalsvereniging uit Landhorst, maar een alternatieve vereniging. Zelf omschrijven ze het als volgt:

Prinsenbal van “de Zuigbuizen” Landhorst:
“De Zuigbuizen” is een alternatieve carnavals vereniging die  bestaat uit collega’s van Albers Mestdistributie Landhorst
en Albers Transporten Mill.
Elk jaar doen we 1 carnavals activiteit, het eerste jaar zijn we begonnen met het prinsen bal, het jaar daarop hebben we onze pronkzitting gehad,
het jaar daarop zijn we met een volle bus naar Velp gegaan. naar een geweldige prinsen receptie.
Afgelopen jaar hebben we ons 4 jarig jubileum receptie gehouden in Landhorst, dus nu gaan we weer van vooraf aan beginnen met ons 2de prinsenbal.

Hoe komen wij als Bokkerijers daar dan terecht, zult u denken, nou dan komt omdat Adjudant Theo werkzaam is bij Albers Transport. Vandaar het idee / de uitnodiging om Landhorst te bezoeken.

Helaas hebben wij het optreden van de lokale Dansgarde, de Zuigmariekes, moeten missen, dit was al geweest toen wij binnenkwamen…

Na een spannende bekendmaking kwam Prins Roy d’n urste tevoorschijn als de nieuwe Prins van de Zuigbuizen, een lichte teleurstelling voor de Bokkerijers, wij hadden stiekem toch gehoopt dat onze Adjudant een echte Prins zou worden… Maar ook Prins Roy wist er een goed feestje van te maken! Bij binnenkomst had iedereen een lootje gekregen voor de (k)loterij, en waar deze naam op sloeg werd nu wel duidelijk. Het was wel heel erg toevallig dat alle aanwezige Prinsen een winnend lootje hadden! Dus toen ook Prins Andre aan de beurt kwam ging hij natuurlijk niet alleen het podium op, maar met het hele gevolg. De Zuigbuizen zullen weten dat de Bokkerijers er zijn geweest!! Gelukkig paste iedereen op het kleine podiumpje en dat bleek ook nog stevig genoeg te zijn voor ons eigen feestje op Baila.

Als hoogtepunt van deze avond werden we ook nog getrakteerd op een optreden van de enige echte Koossie Citroen! De hele zaal veranderde als snel in 1 lange polonaise en Koossie wist de hele zaal op z’n kop te krijgen. De bus die ons weer terugbracht naar het Bokkenrijk had wel wat later mogen komen, maar we kunnen terugkijken op een geweldig feest in het Zuigcentrum van de Zuigbuizen in Landhorst!

  • Zie voor de foto’s van dit Prinsenbal de fotogalerij!