23 mei 2024
Nieuws

Terugblik Pronkzittingen

Ook dit jaar hebben we kunnen genieten van 4 geweldige zittingsavonden!

De presentatie was wederom in handen van Sjors Vink, die de hele avond weer mooi aan elkaar wist te praten.

Kleine dansgarde: Mirthe, Frederique, Nina, Leiske, Sarah, Iris en Britt, onder begeleiding van Femke Boeijen en Debbie vd Elzen lieten het publiek genieten van een supermooie dans die ze vol enthousiasme lieten zien.

Jeugdraad: De dames/heren van de Jeugdraad lieten een volledig nieuwe manier van (de was) strijken zien. Vooral de afbeeldingen op de strijkplanken maakt het strijken een stuk aangenamer!

Grote Dansgarde: deze dames hadden weer 2 geweldige dansen ingestudeerd, onder begeleiding van Tari van Duren. De prachtige gardedans, maar ook een geweldige, wilde showdans op de muziek van Jungle Book.

’t Prinsengilde: zij wisten weer een feestje op het podium te bouwen met het toepasselijke nummer “Polonaise”.

Crisis: Kenny (Grad vd Heuvel) vertelde hoeveel last hij heeft van de crisis. Zo is hij vreselijk geschrokken omdat hij bijna een baan had gekregen… Ondanks zijn beperkte eisen is dit echter niet doorgegaan!

Een kijkje in de keuken: Huub (Gosens), Daan (ten Haaf) en Bart (Derks) geven het publiek een kijkje in de keuken, door hen mee te laten genieten van hun voorbereiding voor de zittingen. Er komen veel ideeën voorbij, ze vinden ze echter niet allemaal geschikt om te gebruiken tijdens de zitting. Wel wordt het duidelijk waarom de pomp van een zwembad aan de Molenstraat het niet meer doet en stellen ze voor om de CV’s van Beers en Vianen samen te voegen en deze dan de nieuwe naam “de Bokkemussen” of “de Heirijders” te geven.

Hendrik: Hendrik (Frans vd Camp uit Haps) vertelt over zijn belevenissen in het bejaardentehuis. Het blijkt daar vooral geen suffe bedoening te zijn, maar er gebeurd van alles! Wel is hij tot de ontdekking gekomen dat vroeger alles toch echt mooier was en dat zijn schoonmoeder te vergelijken is met een wilde paddenstoel.

The snotty professor: Professor Hatsjoe (Gert-Jan Kuppeveld) vertelt, tijdens zijn vele niesbuien door, over voetbal- en bokswedstrijden die hij heeft bezocht en leert het publiek dat jagen ook een soort van sport is.

Onder de loep: de vrijwillige Beerse Opsporingsdienst (Nancy vd Besselaar, Mark Roelofs en Esther Bodden) brengt onder de aandacht dat Beers niet meer zo veilig blijkt te zijn. Er schijnen verschillende incidenten gebeurd te zijn waaronder een raket die als bbq gebruikt wordt, een burenbrandje en nog veel meer. Ze vertellen echter ook dat er in Beers erg veel “powervrouwen” zijn en deze krijgen dan ook een muzikale ode. Ook komt het gesprek op de “zwarte Pieten discussie” en blijken er in Beers heel veel “Pieten” te wonen (erg opvallend, de grootste familie van Beers, de fam. Claassen, heeft geen “Piet”…) die dan ook uitgebreid besproken en bezongen worden.

Theodorus Theologies: deze pastoor (Rob Poel uit Cuijk) heeft het erg druk om alle bruiloften, dopen en begrafenissen bij te kunnen houden en dan ook nog zorgen voor de juiste personen bij de juiste gelegenheid! Binnen de parochie gaat hij van kerk naar kerk, maar vond het fietspad van Beers toch wel erg donker…

Conny en Hetty: zij namen de zaal weer mee met een compilatie van nummers uit hun optredens van de laatste jaren.

Lezing voor de kleine man: alles wat je altijd al wilde weten over scheten werd verteld door deze kleine man (Sander Lange). Van de zachte scheet tot de anale flater, het kwam allemaal voorbij.

Medewerkers achter de schermen: algehele leiding: Laura Theunissen, Anita van Lanen en Simone Cornelissen, techniek: Raymond vd Berg en Rik Vos, toneelmeesters: Robert Jacobs en Sander Claassen, grime: Manon Uitewaal, Femke Boeijen, Debbie vd Elzen en Eefje Kaak, tekst eindlied: Carel ten Haaf, video-opnamen: Peter vd Heuvel, de Spijker: Stanny, Roy en hun personeel