18 april 2024
Nieuws

Jubileumreceptie De Plekkers Vortum-Mullem

Wat onwennig maar het was toch echt zo. Een week voor aanvang van het nieuwe carnavalsseizoen mocht Prins André met zijn gevolg nog een keer buiten ons eigen Bokkerijersrijk  aantreden. En wel in Vortum-Mullem, de geboortegrond van vader Sraa. De plaatselijk carnavalsvereniging De Plekkers vierde haar 55-jarig jubileum.

De door De Plekkers ingezette bus was mooi op tijd (13.00 uur) in Beers en via Haps (jawel, De Bokkerijers en De Zelfkant samen in één bus) gingen we op weg naar het mooie Vortum. Daar aangekomen was de huldiging van de ex-Prinsen nog in volle gang en ze namen er echt de tijd voor. De Plekkers ha’n tied zat. De receptie voor de zusterverenigingen zou 14.00 uur beginnen, maar om 15.00 uur was er nog geen vereniging boven geweest. Het zou me niets verbazen als de receptie nu (maandagavond) nog aan de gang is.

Na wat husselen van de geplande volgorde (geplande podiumtijd 14.15 uur) was het om ongeveer 16.00 uur zover. Onder de bekende klanken van Baila betraden De Bokkerijers het podium en konden Vorst Martijn en Prins André de felicitaties overbrengen.

Vorst Martijn was opgevallen dat de secretaris van De Plekkers wat moeite heeft met het spellen van onze verenigingsnaam. Zo stond in de uitnodiging onze naam op twee verschillende wijzen geschreven en OOK NOG ALLEBEI FOUT. Vorst Martijn vond dit op zich wel opvallend omdat er onlangs een artikel in De Gelderlander stond met de titel “Kans op laaggeletterde inwoners”. En laat de kans op laaggeletterde inwoners in Vortum-Mullem nou als ZEER LAAG bestempeld zijn. Niet duidelijk is geworden of de secretaris een echte Plekker of een import Plekker is. Gelet op het aantal keren dat Vorst Martijn onze verenigingsnaam goed voorgespeld heeft gaan wij er vanuit dat deze in de uitnodiging voor het 66-jarig jubileum in 2027 goed gespeld zal zijn.

Daarna was het de beurt aan Prins André. Als eerste merkte hij (natuurlijk) op dat zijn roots ook wel een beetje in Vortum liggen. Zijn vader Sraa, speciaal voor deze gelegenheid ook op bezoek in de feesttent, is namelijk een echte Vortumse en hij heeft ook nog steeds familie wonen in Vortum. Opnieuw had Prins André zich weer goed verdiept in de Prins. Zo merkte hij op dat ze in Jubileumprins Peter d’n derde iemand hadden gevonden met een goeie babbel en iemand die altijd klaar staat voor de vereniging. En die goede babbel komt heel goed van pas bij de presentatie van de pronkzitting, waar hij zelfs ook nog aan mee doet. Verder had Prins André ontdekt dat Prins Peter in het dagelijks leven veeboer is en dat Prinses Suz bij de dierenarts in Boxmeer werkt. Een hele handige combi. Tja, en toen kwam de liefde voor tractoren naar boven. Prins André merkte op dat de merkkeuze van Prins Peter niet de zijne was. Maar met een tractordealer in het dorp kon hij de keuze wel volgen. Gewoontegetrouw sloot Prins André zijn stuk af met zijn lijfspreuk, die hij misschien wel voor de laatste keer heeft uitgesproken:
HOP HOP HOP mit de carnaval gut het gas erop !!!

Tot slot was het de beurt aan de mooiste dansgarde van het Land van Cuijk. Zij showden hun nieuwe (!!!) showdans en deze zag er weer mooi en snel uit. Complimenten dames en Tari.

Tegen 17.00 uur stond de bus weer klaar om ons samen met De Zelfkant naar huis brengen. Het begin van de rit werk muzikaal opgeluisterd door hofkapel De Zelfkant en toen bij hun de puf er uit was werd de CD met Baila er nog een paar keer ingegooid.

En zo kwam er een eind aan  de eerste activiteit van het nieuwe seizoen. Of de laatste activiteit van het lopende seizoen? Wat er ook van zij, de Prinskeuzecommissie is er klaar voor en aanstaande zaterdag zullen we weten wie onze nieuwe Prinsen zijn.