23 mei 2024
Nieuws

De nieuwe Prins van de Bokkerijers: Prins Peter d’n derde

En dan is het eindelijk de beurt voor Prins Grad om zijn spullen in te leveren en af te treden. Hij krijgt eerst van Voorzitter Richard het foto-album aangeboden van het afgelopen carnavalsseizoen, zodat ze nog eens rustig terug kunnen kijken.  Daarna nemen ex-Prins Huub en ex-Prins Martijn het over en laten ex-Prins Grad afvoeren in een, voor hem o zo bekend, treintoestel van de NS.

De Prinskeuzecommissie heeft wederom een prachtig stuk in elkaar gezet, voor de bekendmaking van de nieuwe Prins van de Bokkerijers. Het stuk wordt gepresenteerd door Boer Harco en Yvonne Jaspers, in twee afleveringen van “Prinses zoekt Prins”. We worden meegenomen naar de aflevering van vorige week met een wandeling en dagelijkse bezigheden op de boerderij. Zo zien we een caravan op de camping (waar ze zeer ongelegen kwamen), een demo hoe je een koe moet melken, boerinnen in de hooiberg en “lekker op de trekker”. Hierna wordt de aflevering van deze week live opgenomen, en mogen we genieten van een mooi optreden van 4 boeren die “lekker op de trekker” ten gehore brengen. Nadat deze boeren het podium verlaten hebben, komt dan eindelijk de nieuwe, 46e, Prins van de Bokkerijers tevoorschijn: Prins Peter d’n derde en zijn Prinses Sylvia !!!

image

 

Zij worden vol enthousiasme ontvangen door het aanwezige publiek, en de Prinskeuzecommissie lijkt hiermee, wederom, een zeer goede keus gemaakt te hebben! Prins Peter maakt zijn Adjudanten bekend, die hen het komende carnavalsseizoen bij zullen staan bekend, en dat zijn Robert Jacobs en Iwan Smits. Hierna leest Prins Peter zijn proclamatie voor (zie elders op deze site), maar omdat hij niet zo heel goed meer ziet en “’t verrekt om unne bril op te zetten” is deze zeer groot uitgevallen! Namelijk op een plaatsnaambord van Beers…

Na deze mooie woorden moet Prins Peter zijn eerste officiële taak verrichten: er zijn namelijk toch wel een aantal mensen die goed hebben geraden dat hij de nieuwe Prins zou worden. Uit de lootjes in zijn steek haalt hij voor de 3e prijs: Maria Thomassen, de 2e prijs: John Bardoel, en de 1e prijs: Tonny Oppers.

Hierna is het dan echt tijd om feest te gaan vieren, en DJ Johan zorgt ervoor dat dit een heel gezellig feest wordt, met o.a. de favoriete muziek van onze Prins! Wat later roept Prins Peter Raymond vd Berg nog op het podium, Raymond heeft namelijk gezegd dat hij wel Nar wil worden als Peter Prins wordt, en dat heeft hij natuurlijk onthouden…

Kortom, het was een zeer goede opening van het nieuwe carnavalsseizoen, met de liefspreuk van Prins Peter:

Ga de op schoen , klompen of lérs, lachen,feesten en drinken doe de bij de Bokkerijers in Bérs

Klik hier voor de foto’s van de avond ….