24 juni 2024
Nieuws

50e prins – Prins Marcel d’n Urste

Na de bekendmaking van de nieuwe Jeugdprins was het de beurt aan de Prinskeuze-commissie maar eerst stelde Vorst Martijn de dansgarde voor, deze bestaat uit de volgende 6 dames: Robin, Nienke, Fleur, Pien, Sjanneke en Evi. Ze hebben weer een mooie nieuwe  dans laten zien olv Tari.

Hierna was het aftreden van ex-Prins Gerben en ex-Prinses Simone. Voor hen werd een geweldig carnavalsseizoen hiermee officieel afgesloten. Zij werden ontdaan van hun Prinselijke attributen door de 2 laatste ex-Prinsen, ex-Prins André en ex-Prins Marius. Ex-Prinses Simone kreeg een mooi sexy schortje om en omdat Gerben als “horrorclown” bij de Heimussen in een filmpje over hun nieuwe Prins had gespeeld werd hij door ex-Prinses Diane en ex-Prinses Antje omgetoverd als een vrolijke clown. Ze werden met speciaal vervoer weggestuurd, een moderne step.

Hierna was het tijd voor het spannendste moment van de avond, de onthulling van de 50e Prins van de Bokkerijers.

Buurman & Buurman waren naar de Bokkenstal gekomen om de nieuwe 50e Prins te zoeken maar het wilde nog niet echt vlotten, ze wilde proberen om er zelf maar een te maken. Ondertussen hadden ze wel een tuinhuis in elkaar geklust, maar nog steeds geen Prins. Buurman & Buurman waren het er over eens dat  het iemand moest zijn die goed moet kunnen praten en gelegen moet zijn in het dorp. Ze lieten een filmpje zien dat ze in de badkamer aan het klussen waren maar we konden zien dat de een toch wel iets handiger was dan de ander, maar het klussen was gelukt, het bad was gevuld maar nog steeds geen nieuwe Prins. Ze waren er het over eens dat ze wat hulp erbij moesten hebben en gingen op zoek in de Bokkenstal. Zo zagen ze Hans Peters, een echte bouwvakker, Marcel Theunissen, is aan het verbouwen maar ze twijfelde een beetje of dat ie wel zo handig was en Jacko van den Besselaar, een technische (Stork) kerel. Ze kregen allemaal wat gereedschap mee naar achter om te kijken of ze wel wat kunnen klussen. Ondertussen keken we naar een klus van Buurman & Buurman bij de Spijker waar ze de Prinsenfoto van Gerben die scheef hing er maar vanaf haalde en hoe ze na hun eigen biljartpartijtje een raam moesten dichten omdat de bal daar doorheen was gevlogen. Inmiddels maakte Buurman bekend dat de nieuwe hulptroepen niet kunnen klussen en dat het niks wordt.. wat nu? Dan toch maar weer ff achter kijken of in de wijk. En ja hoor Buurman kwam terug en vertelde dat ie er een had gevonden.

Buurman & Buurman hadden natuurlijk allang een nieuwe heerser gevonden en vertelde dat het nieuwe Prinsenpaar geen seconden hadden getwijfeld toen ze gevraagd werden. Omdat de Prinskeuzecommissie tips hadden doorgegeven wilden ze die meteen uitleggen zodat iedereen er ook achter komt wie er dadelijk tevoorschijn komen.

De 1e tip ging over de leeftijd:

Ze hadden het laag aangehouden voor de veiligheid,

echter is hij deze grens al gepasseerd en wordt hij hier dadelijk gefeliciteerd

De 2e tip ging over het onafscheidelijk paar:

Toch zijn ze niet de hele week bij elkaar

Hun werk heeft veel met elkaar op en het salarisstrookje zit doorgaans in dezelfde envelop

(werken beide bij hetzelfde bedrijf)

De 3e  tip het KLMvliegtuig bezig met vertrekken:

Hier willen we jullie de achterliggende gedachten wel van ontdekken

Het vliegtuig dat doet er eigenlijk niet zo veel toe

Het zit hem in de letters daar ligt de clou

(De eerste letter van de namen van hun 3 kinderen, KLM)

De 4e en laatste tip de foto van de molen:

Misschien gaat het over de plek waar dit monument staat

Ja inderdaad hij staat in de verlengde Molenstraat

Gaat ons om het geen waar iedereen de molen van kent

De molen zonder Wieken zo hadden jullie wel herkend

(Verhuist van de Wieken naar de Molenstraat)

Nadat alle puzzelstukken op de plaats vielen was het moment daar, de  50e Prins van de Bokkerijers: Prins Marcel d’n urste!

Prins Marcel was er duidelijk klaar voor want zijn eerste woorden waren toen hij tevoorschijn kwam: Goeie avond Bokkerijers en Bokkerijerinnekes…. En vermelde er meteen bij dat hij dat altijd al een keer had willen doen. Nadat zijn Prinses Suzy erbij was gekomen maakte Prins Marcel zijn Adjudanten bekend: met de eerste Adjudant gaat hij al lang mee op vakantie, leeft als een koning maar is een Keizer, oftewel Nicolay Keijzers.  En de tweede Adjudant, in het thema van deze avond, 12 jaar buurman geweest, Dave Grutters.

Prins Marcel d’n Urste zal, samen met zijn Prinses Suzy, het komend seizoen heersen over het Bokkerijersrijk. Ze worden hierbij bijgestaan door hun adjudanten Nicolai en Dave.

Na de Proclamatie kon het feest verder gaan in de goed bezochte Bokkestal. Kortom, het was een zeer geslaagde opening van het nieuwe carnavalsseizoen en we zullen de lijfspreuk van Prins Marcel d’n Urste nastreven:

“Geniet van ’t leven je weet nooit wat het morgen gaat geven”.

Kijk hier voor de foto’s van het prinsenbal