24 juni 2024
Nieuws

Receptie De Zelfkant Haps

Na het feest van zaterdagavond bij De Ezels en De Zuigbuizen en de afterparty bij De Spijker vertrokken we vandaag weer fris en fruitig naar de laatste Prinsenrecepties, te weten die van Prins Henk d’n niggende van De Zelfkant en Prins Jeroen d’n Urste van De Scheresliepers. Dit keer was zelfs Jeugdprins Len d’n Urste met zijn adjudanten Gijs en Georgeo, zijn vorst Ryan en enkele jeugdraadsleden van de partij. Kortom, weer een volle bus.

Als eerste gingen we naar De Zelfkant waarna we na een kort wachten meester mochten maken van het podium. Dit ging natuurlijk onder de bekende klanken van Baila. In het woord van Martijn werden wat vragen gesteld over de creativiteit van de prinskeuzecommissie van De Zelfkant, sommige namen hebben kennelijk toch wel een erg grote voorkeur. Dit jaar Henk d’n niggende (!). En niet alleen Henk is een populaire naam, zo zal het ook Peer d’n zuvvende, Ties d’n vijfde en Harrie, Willem en Grad d’n vierde worden, mocht een van deze namen nog eens aan bod komen. En volgens Vorst Martijn heeft Henk zijn Prinsschap zelf gestuurd, twee weken nadat hij aangaf te stoppen bij de hofkapel van De Zelfkant werd hij gevraagd voor deze functie. Hierna was het woord aan onze Prins André.

En Prins André had zijn huiswerk weer gedaan. Ook hem was het natuurlijk opgevallen dat het Henk d’n niggende was. Wie zouden die andere acht dan wel geweest zijn? Hij had het nagezocht en had alle acht de namen op papier staan voor het geval dat. Verder wist hij ook nog een nieuwtje te vertellen over page Antje. Uit betrouwbare bron had hij vernomen dat ze de dag er voor voor de eerste keer een kater had. En dat voor een meiske van 16? Waar zijn de alcoholregels dan voor, zou je zo zeggen. Verder had Prins André het nog over afspraken over het Tuinfeest die er gemaakt zouden zijn met ene Tommie Hendriks. Daarover zal nog contact gelegd worden. Na het uitbrengen van de felicitaties gaf Prins André het woord weer terug aan Vorst Martijn.

Een mooi moment voor Vorst Martijn om ook Prins Henk en Prinses Astrid namens De Bokkerijers te feliciteren met hun uitverkiezing, waarbij Vorst Martijn meteen Henk nog bedankte voor de goede adviezen die Martijn destijds van hem gehad heeft, toen hij namens HBV een aanvraag ingediend had voor een speeltoestel bij het Fonds Maatschappelijk Betrokkenheid van de Rabobank. Henk heeft namelijk jaren in de ledenraad gezeten van de Rabobank. Saillant detail is dat Hapse Boys dat jaar een zelfde project indiende als HBV. Toeval?

En dan richt Vorst Martijn zich tot Prinses Astrid. Want wat wil het geval? Astrid is werkzaam bij BGM of te wel bij ons raadslid Robert van de Wiel. En dat Astrid geld waard is voor BGM blijkt uit het feit dat Astrid ingezet wordt in de strijd tegen niet betalende debiteuren. En dat werpt binnen no-time zijn vruchten af. En Vorst Martijn maar denken dat Robert en Rene wel eens op pad gaan zouden in het geval dat, maar dat is dus niet waar. Verder weet Vorst Martijn nog te vertellen dat Astrid een koukleum is maar dat ze daarvoor bij BGM zelf wel een oplossing bedacht heeft. Met een dikke gevoerde oranje wegwerkersjas aan met de rits tot bovenaan dicht, zit ze er toch nog warmpjes bij.

En dan is het weer de beurt aan onze dansgarde om hun gardedans te showen aan alle Hane en Henne en dat deze ze weer op een formidabele wijze.

En voor we over konden gaan tot het feliciteren van Prins Henk en Prinses Astrid werden we nog verrast met een optreden van onze Prinses Diane als Blonde Dolly, de act die ze op het Kloosterfeest 2014 liet zien en tijdens de pronkzittingen van vorig jaar.

Onder het feliciteren werden we verrast met een optreden van hofkapel De Zelfkant, ze speelde warempel ons lijflied, BAILA. Na het feliciteren zijn we nog korte tijd in de zaal geweest waarna we de bus namen naar De Scheresliepers.