23 mei 2024
Nieuws

Prinsenreceptie Peelknijnen

Op vrijdag 21 november mochten wij Prins Peter d’n Derde vergezellen op zijn eerste ”buitendorpse missie”: een bezoek aan het Prinsenbal op Vliegbasis Volkel. De vliegbasis, met zo’n 1500 werknemers een dorp op zich, heeft al jarenlang een eigen carnavalsvereniging en blaaskapel: ”De Peelknijnen”.

Omdat , zélfs Bokkerijers, niet zomaar worden toegelaten tot vliegbasis Volkel, vroeg de Prins ons vooraf onze persoonsgegevens aan hem door te geven en op de avond zelf ons ID niet te vergeten. Aangekomen bij de zwaar bewaakte poort van de vliegbasis was het even spannend, maar gelukkig mocht het complete gezelschap de basis op. Nog geen 20 meter verder werden onze chauffeurs aangehouden door de Marechaussee voor een alcoholcontrole…

IMG_4114

IMG_4111

In de ”onderofficiersmess” was het feest al in volle gang en de nieuwe prins, Vincent d’n Urste, was net verschenen. Prins Peter en Prinses Sylvia feliciteerden de nieuwe prins met zijn uitverkiezing en wensten hem een mooie tijd toe. Hierna mengde onze prins zich, nog wat onwennig, tussen de uitbundige ”mannen met veren” op het podium. Want ook de carnavalsverenigingen uit Odiliapeel, Volkel, Uden en de hele gemeente Landerd waren met hun Prinsen van de partij. Zanger-DJ Danny (wellicht bekend via HBV) zong voor de allereerste keer het nieuwe carnavalslied van de Peelknijnen. Het lied met een refrein dat je niet meer loslaat, werd enthousiast ontvangen. En de hele zaal zong uit volle borst mee: ”we hebben lol in ons konijnenhol!!!”.

”Gezelligheid kent geen tijd” en voor ons gevoel was het dan ook al snel tijd om weer terug te keren naar het Bokkerijersrijk. Vlak voor de uitgang van het Peelknijnenrijk waren onze chauffeurs weer ”het haasje”: opnieuw alcoholcontrole… En zo kwam het dat wij als een van de weinige carnavalsverenigingen zonder hofkapel, die avond toch twee keer moesten blazen. Volgens ons zit het wel goed met de veiligheid op vliegbasis Volkel! Tijdens de taxirit terug naar Beers werd het ”Peelknijnenlied” herhaaldelijk ingezet en uit de diverse tekstvarianten op het refrein, bleek dat er binnen de Raad van Elf een aantal getalenteerde singer-songwriters rondlopen.

Het was al met al een hele gezellige avond ”op Volkel”. Wij danken de Peelknijnen voor de hartelijke ontvangst van ons Prinsenpaar en zien ze graag terug op onze Prinsenreceptie in de Bokkestal op zondag 14 december as!!!

Zie de foto’s in het fotoalbum.

 

Admin

Webmaster De Bokkerijers Beers