23 mei 2024
Nieuws

Prinsenreceptie De Ulewappers

Zondag 29 november was het dan zo ver. De eerste officiële activiteit van Prins André, Prinses Diane en de Adjudanten Rob en Theo buiten ons Bokkerijersrijk. Ook voor onze nieuwe dansgarde was dit hun vuurdoop. Traditiegetrouw hebben De Ulewappers het voorrecht om als eerste niet Bokkerijer de nieuwe gardedans te zien.

Het leek alsof de receptie van Jubileumprins Roy en zijn Prinses Vivianne al in Beers begon. Bij vertrek vanaf De Spijker bleek de touringcar van Sjel van Dijk (vader van Vivianne) bestickert te zijn met een reuze grote foto van het Jubileumpaar van De Ulewappers. Zag er indrukwekkend uit. Allerlei fantasieën gingen links en recht in de rondte, en toen moesten we nog vertrekken.

Aangekomen in de feestzaal van De Ule was het weer een feest van herkenning. Na een zomerstop van een maand of negen was het weer mooi om de contacten met de zusterverenigingen weer gestalte te geven en te luisteren naar de gein en ongein die op het podium ten tonele werd gebracht. Zo ook door onze Vorst Martijn en door Prins André.

Ook dit jaar is er voor onze opkomst weer een variant op ons lijflied Baila in elkaar gemixt, door Vorst Martijn ook wel de “tutududu tutududu”-versie genoemd. Of met een duurder woord: de “Gigi ‘d Agostini”-versie. Na onze opkomst nam Vorst Martijn het woord en feliciteerde als eerste het Jubileumprinsenpaar namens De Bokkerijers. Eigenlijk niet alleen Prins Roy Heijsterman, maar de hele familie Heijsterman. Het is opgevallen dat de familie Heijsterman de familie Prinsen het nakijken heeft gegeven. Met een Heijsterman als duo-Vorst (John), een Heijsterman in de Raad van Elf (Maik) en ook nog een Heijsterman als Jubileumprins mag je oprecht hofleverancier van De Ulewappers genoemd worden. Grote vraag voor ons is dan ook of het opstappen van Vorst Bob (Prinsen) een vrijwillige keuze was of een coupe van de familie Heijsterman. Omdat Prins Roy een goede bekende is van onze Prins André heeft Vorst Martijn zijn zoektocht naar informatie over Prins Roy tot een minimum beperkt. Hij wilde dit graag overlaten aan Prins André. En dat kwam hem goed uit, want het was Martijn opgevallen dat op de site van De Ulewappers voornamelijk informatie is te vinden over hun Jubileum en niet over Prins Roy. Zelfs zijn proclamatie zit ergens verstopt op de site. En in de zoektocht stuitte Martijn op een drie tal witte onderbroeken, te koop voor een serieus bod. En dat bracht Martijn op het idee om ook wat waar aan te bieden: 11 oorspronkelijk witte onderbroeken van 100% katoen voor het naderende koude winterseizoen, klassiek model, pielegat links, pielegat rechts. Liefhebbers? Voor een serieus bod kunt u zich wenden tot onze penningmeester Jan.

En toen was het woord aan onze Prins André. Zoals gezegd kent Prins André de familie Heijsterman en ook Prins Roy dus, al heel lang. Al meer dan 25 jaar, toen Roy nog mar een menneke was. Prins André en Prinses Diane gingen elk weekend met de ouders van Prins Roy dansen bij Verhoeven in Cuijk. Volgens zeggen hebben ze veul schik gehad, veel gezopen …. oh ja en ook veul gedanst en bekers gewonnen. Prins André lijkt wat jaloers, want op zoek naar de Adjudanten van Prins Roy, kwam hij tot de ontdekking dat Prins Roy geen Adjudanten heeft, maar twee schonne pages. Hij merkte op dat Prins Roy dat goed doet. Verder had Prins André nog wel wat dingen maar die wilde hij het Jubileumprinsenpaar besparen. Zou hij bang zijn voor zijn eigen  receptie?

Tot slot werd het podium vrijgemaakt voor de mooiste dansgarde van het Land van Cuijk, onze eigen dansgarde. Zoals gezegd, hun eerste optreden buitenshuis, en ze hebben hun dans perfect ten tonele gebracht. Mooi om te zien hoe Tari in korte tijd weer een nieuwe groep meiden klaar heeft gestoomd om ons te vergezellen tijdens onze activiteiten.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde middag/avond en we gingen dan ook tevreden weer terug naar Beers met de wetenschap dat we op zaterdag 9 januari weer terug mogen naar de Ule voor hun Jubileumreceptie. Maar liefst vier (4!!!) minuten podiumtijd krijgen we dan om onze felicitaties over te brengen. Dat wordt nog een hele klus.

IMG_0028